在香港討論區查看更多
Ascend Mate 7 集中討論區
+194
685.4K
3K
等等等。。。。!謝通知!

發短訊息 引用回覆
唔該哂 師兄 期待更新

發短訊息 引用回覆

原帖由 010503 於 2014-12-15 08:47 AM 發表 0
個日去衛訊買機,佢俾個牌我睇,部機大陸只有聯通先用到4g

所以第時返大陸我都會買聯通咭0

跟據香港官網所講加強版係用到移動4g的
加強版:
SIM1:
FDD LTE Band 1/3/7
TD LTE Band 38/39/40/41
WCDMA (850/900/1900/2100MHz)
TD-SCDMA (1900/2000MHz)
GSM (850/900/1800/1900MHz)

SIM2:
GSM (900/1800/1900MHz)信佢就錯:瘋宅初時同我講, SIM 1 先可以用 4g ,SIM 2  SIM 1/2 都可以用移動4g
發短訊息 引用回覆
收到中移4G, 只係當沒有4G時只收到2G, 收唔倒佢個3G TD-SCDMA姐, SIM1, SIM2都一樣.

發短訊息 引用回覆
好想買啊,但又驚唔好用。。。有幾個問題希望CHING解答/俾D意見。。。

1.個指紋解鎖係咪流暢?
2. 用CSL 4G 同大陸聯通3G卡有無問題?
3. 我依家用過NOTE1同3,後期都有發熱問題,MATE系列有無呢個問題?

先多謝各位師兄解答!

發短訊息 引用回覆
1. 要試岩邊隻手指最易一 take過,試左之後差唔多次次都一 take認到
3. 我試過打2個鐘頭機都只係暖最地

暫時冇其他問題

發短訊息 引用回覆

原帖由 btfan01 於 2014-12-15 04:39 PM 發表 0好想買啊,但又驚唔好用。。。有幾個問題希望CHING解答╱俾D意見。。。 1.個指紋解鎖係咪流暢?2. 用CSL 4G 同大陸聯通3G卡有無問題?3. 我依家用過NOTE1同3,後期都有發熱問題,MATE系列有無呢個 ...

用就手既手指set,set兩個同一隻手指兩個唔同位,咁就九成一下ok,速度同iphone一樣準

發短訊息 引用回覆

原帖由 fxxkingu 於 2014-12-15 05:03 PM 發表 0
用就手既手指set,set兩個同一隻手指兩個唔同位,咁就九成一下ok,速度同iphone一樣準

我set咗兩隻食指,90%以上準

發短訊息 引用回覆
http://forum.xda-developers.com/ ... ate-7-b127-t2968988

B127 update
有冇人一齊up
發短訊息 引用回覆
dual 行邊度有得賣?
發短訊息 引用回覆
衛記
發短訊息 引用回覆

原帖由 y91269384 於 2014-12-15 07:40 PM 發表 0
http://forum.xda-developers.com/mate-7/general/firmware-huawei-ascend-mate-7-b127-t2968988

B127 update
有冇人一齊up

我又up!

發短訊息 引用回覆
邊間衛記有?mk晤見><
發短訊息 引用回覆

原帖由 lafy 於 2014-12-15 08:38 PM 發表 0

我又up!

我up完喇
我睇XDA D feedback 話粒電回歸B120咁com用
發短訊息 引用回覆

原帖由 y91269384 於 2014-12-15 09:25 PM 發表 0

我up完喇
我睇XDA D feedback 話粒電回歸B120咁com用

咁正?我陣間返到屋企即up!

發短訊息 引用回覆