在香港討論區查看更多
俄國宣稱擊退烏軍大攻勢 , 烏克蘭反問:反攻根本還沒開始
4.8K
https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4326923

俄羅斯國防部長紹伊古(Sergei Shoigu)6日曾說,烏克蘭在前線不同地區發動的反攻都已經被俄軍擊退。針對俄方說法,烏克蘭國家安全與國防事務委員會秘書長丹尼洛夫(Oleksiy Danilov)反駁:「烏克蘭根本尚未啟動反攻,而且,一旦反攻開始,一定人人都會知道。」

根據《路透》報導,丹尼洛夫反駁俄方「烏克蘭反攻已開始」的說法,他強調:「這並非事實,反攻開始的時間點,由我們軍方決定,當我們開始反攻時,每個人都會察覺、看到反攻已開始。」

可憐的毛子

而家只能靠講大話當戰績

犯戰爭罪行炸民用水壩嚟阻止烏克蘭

只要一旦被烏克蘭打敗

俄羅斯就會崩潰瓦解
發短訊息 引用回覆
被屏蔽

原帖由 寒冬小老闆 於 2023-6-8 17:21 發表 0

咁烏克蘭快啲打敗🤭等俄羅斯瓦解😁

吾使急
要嚟紿終都會嚟
發短訊息 引用回覆
被屏蔽

原帖由 太卷之王 於 2023-6-8 17:24 發表 0

吾使急
要嚟紿終都會嚟

當然急啦,明明講好左春季大反攻。
現在夏季都過了個多月啦,仲唔反攻,話未開始反攻囉。

咁等下等下又秋天啦,等運到咩?
烏克蘭反問?我都要反問烏克蘭識唔識分春季及秋季啦。

PS:烏克蘭講左咁多次大話,難為你仲信佢囉。

發短訊息 引用回覆

原帖由 寒冬小老闆 於 2023-6-8 17:33 發表 0

你急之嘛🤭日日出帖話烏軍大勝😩咁佢唔滅國俄仔點失敗呢😁

我無話烏克蘭大勝喎
只係俄羅斯講大話成日吹烏克蘭大敗,
老毛子真可憐
發短訊息 引用回覆
我過去一年都聽到不少烏粉講,烏克蘭可以開天眼,俄羅斯什麼部署都通過北約盡收眼底。
所以我認為,烏克蘭軍隊並不需要什麼火力偵察/試探性攻擊,因為他們可以開天眼的。
所以我認為,最近烏克蘭的行動就是大反攻,不要跟我說什麼試探性攻擊。
烏克蘭這幾天的反攻是完全失敗的,不用辯論了。
發短訊息 引用回覆
被屏蔽
太監蠢王,話餓軍3日糧,己一年,雞道太監🐷王供應🐷腦俾餓軍,還系🐷王賓州夠大,可吹食十年
發短訊息 引用回覆
美國今個月既軍撥都未有著落,邊有錢出糧打仗呀。話時話美國軍援資金剩下唔夠50億,仲要7月到期,要繼續撥款就要跪共和黨,黎緊要大選,老拜頭都大啦,哈哈哈。
發短訊息 引用回覆
司機已經宣佈大反攻緊。西毛消息嚴重滯後。
發短訊息 引用回覆
被屏蔽

原帖由 sheung1009 於 2023-6-8 17:42 發表 0

當然急啦,明明講好左春季大反攻。
現在夏季都過了個多月啦,仲唔反攻,話未開始反攻囉。

咁等下等下又秋天啦,等運到咩?
烏克蘭反問?我都要反問烏克蘭識唔識分春季及秋季啦。

PS:烏克蘭講左咁多次大話,難為你仲信佢囉。

阿司機冇講錯喎,因為係下世春季大反攻嘛!依家咪啱囉
發短訊息 引用回覆
俄只是演習!烏就唔見幾千人幾十架坦克,俄真差烏軍又大勝。
發短訊息 引用回覆
反攻無力,唯有死撐,
鬼叫烏克蘭成日吹牛咩~

發短訊息 引用回覆