在香港討論區查看更多
波蘭將援烏F-16Block52+ 航程更遠對地打擊更強
6.7K
64大咗有冇叫祖家三哥供應飛機
發短訊息 引用回覆
F-16戰機都被美國植入後門程式,以防購買國用F-16戰機做出違反美國利益事情。所以,即使波蘭向烏克蘭提供F-16戰機,但若美國不同意,就啟動後門程式,烏國最終都只不過得物無所用。
發短訊息 引用回覆

原帖由 kim_12346 於 2023-1-31 16:52 發表 0
仲強大戰鬥力、陸空戰術協調作戰?
剩係提供武器
烏克蘭就自動有訓練有素既士兵同指揮水平?
46空突旅扔去英國訓練完返黎短短幾日就俾俄軍打到仆街
壯丁都開始唔夠用
而家索萊達以北俾瓦格納打出一個大窟窿
柒碌1450仲要亂吹俾我插

你兩星期前夠話德國唔會捐豹二,又猛吹話萊恩金屬要兩年先翻新到豹二,所以烏克蘭唔會獲得豹二,你宜家咪笑死人囉!

咁烏克蘭有冇利用反坦克武器猛開俄坦克罐頭?烏克蘭有冇利用蘇式戰機,配合AGM-88打擊俄軍防空系統?烏克蘭有冇利用無人機偵測,再用海馬斯精準打擊俄軍目標?烏克蘭有冇利用北約衞星預測俄軍動向?烏克蘭有冇利用北約防空系統攔截俄軍導彈?

以上全部証明烏軍充分利用北約武器,對抗侵略者!
發短訊息 引用回覆
我原話係講整修要幾億歐元同一年時間
柒碌1450仲要繼續亂作
發短訊息 引用回覆
6死仔仲未比人拉,總有佢生存之道
發短訊息 引用回覆

原帖由 kim_12346 於 2023-2-1 08:30 發表 0
我原話係講整修要幾億歐元同一年時間
柒碌1450仲要繼續亂作

你話係講整修要幾億歐元同一年時間,同兩年時間都差不多,即係你意思想表示德國唔會捐豹二!

我咪覆你,最緊要係德國點頭捐坦克,數量同型號唔係最重要,因為其他北約成員國家捐果啲豹二先係重點!

到北約捐豹二、M1果陣,你又覺得主戰坦克無作為,自2022年頭開始倒數返幾十年,你哋咪成日吹捧俄羅斯鋼鐵洪流有幾勁,點知2022年打後,俄軍坦克喺烏克蘭不斷被開罐頭,你哋又開始改口風,龍門任你搬!
發短訊息 引用回覆

原帖由 GATEWAY2010 於 2023-1-31 18:50 發表 0

本港漢奸多的是

如果你用支持烏克蘭抵抗侵略就係漢奸,支持俄羅斯侵略別國主權領土就唔係漢奸作為準則,咁大部份人都係你"口"中嘅漢奸!
發短訊息 引用回覆
我講一年
你就亂作我話兩年
仲話意思差唔多
柒碌1450真係亂黎

至於主戰坦克有冇用
我開個帖已經講得好清楚
台灣仔理解唔到咩叫作戰體系
就話人地改口風
返去台灣聽于北辰鳩吹啦

發短訊息 引用回覆

原帖由 kim_12346 於 2023-2-1 12:17 發表 0
我講一年
你就亂作我話兩年
仲話意思差唔多
柒碌1450真係亂黎

至少主戰坦克有冇用
我開個帖已經講得好清楚
台灣仔理解唔到咩叫作戰體系
就話人地改口風
返去台灣聽于北辰鳩吹啦

對唔住,我怪錯你!你係講一年,但你意思都係德國無心捐豹二喇,唔駛捉住別人小錯小題大做!

我唔理解唔到咩叫作戰體系,難道你又理解咩叫作戰體系?呢個體系涉及衛星、情報、偵測、補給、指揮、防空、戰機、導彈、地面部隊等等,咁多嘢要協調我梗係唔識!北約同烏軍理解咪得囉!
發短訊息 引用回覆
鬧出"運重武器去馬里烏波爾內外夾攻"等笑話
說明你既理解係一塌糊塗啦
亂吹俄軍死12萬
但永遠答唔到俄軍有邊個番號折損嚴重
只係一次又一次出醜
發短訊息 引用回覆
現在烏克蘭連視障人士都收到徵召令了
最大問題根本不是裝備
給裝備是讓烏克蘭吊命而已
發短訊息 引用回覆
被屏蔽

原帖由 GATEWAY2010 於 2023-2-1 13:21 發表 0

漢汗無處不再

咁又係!真係有好多中國人拎咗大量外𣿬離開中國,移民外國,啲仔女二奶老婆拎晒外國護照,又買樓買車買莊園,都唔肯拎返啲錢返中國建設,正一漢奸,落地獄死十次都唔夠!
發短訊息 引用回覆
被屏蔽

原帖由 輪皇 於 2023-1-31 15:38 發表 0
不太可能,美國人不同意,波蘭人説了不算。

美國人現在是切香腸的支援烏克蘭。一步一步升級。提供f16機會很大。
發短訊息 引用回覆